کودکان بیش فعال (19)
ز: زانویتان را خم کنید.
ب: بینی تان را بگیرید .
ه: هر دو بازویتان را بکشید .
5.ورزش مغزی :
حرکات متقاطع یک فعالیت مغزی بوده ومانند حرکات آکروباتیک برای مغز است که کمک می کند هر دو قسمت مغز با یکدیگر فعالانه مشارکت کنند .
از کودک بیش فعال بخواهید روی یک نقطه بایستد و هر دو زانو را به نوبت بالا آروده به آرنج مقابل خود بزند . اینکار را به آهستگی انجام دهد . اینکار را هر روز و شب ده مرتبه انجام دهد . اگر برای او مشکل است می تواند تمرین را با کف دستهایش انجام دهد .
نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که شما باید او را ترغیب کنید که پای راست را با آرنج چپ ، سپس پای چپ را با آرنج راست لمس کند .
1. استفاده از پازلها :
پازلها مانند پیدا کردن تفاوتهای اشکال یا چیدن قطعات به هم ریخته کنار هم ، باعث می شود که کودک بیش فعال بهتر بتواند بر روی کارها تمرکز کرده و آرام شود .
7. تصاویر دایره :
از کودک بیش فعال بخواهید این تمرین را انجام دهد :
کشیدن تصویر در داخل دایره یک کار آرام بخش است و باعث می شود که او افکارش را به نظم در آورد . از او بخواهید داخل دایره ، تصویر یا الگویی را که خودش می خواهد بکشد .
8. برنامه ریزی :
از کودک بیش فعال بخواهید برای خود برنامه درسی ، برنامه ی روزانه ، برنامه مطالعه ، برنامه ساعت استفاده از تلویزیون و غیره تهیه کرده آن را انجام داده و در پایان به آنها فکر کند .
9. رفتار یک کودک باید براساس سن او بررسی شود به این معنی که بعضی رفتارهای به ظاهر نابهنجار در سنین خاصی از رشد را نمی توان نابهنجار تلقی کرد ، بلکه اگر مشکلات رفتاری متفاوت با آنها رفتارهایی باشد که از سن او انتظاری می رود باید به عنوان یک اختلال آسیب رشدی مورد توجه قرار داد .
10 . هیچ علامتی به تنهایی دال بر وجود اختلال جسمانی یا روحی و روانی نزدیک فرد نیست ، بلکه لزوم توجه و بررسی توسط متخصص مربوطه را یادآوری می نماید و کودک یک انسان پیچیده و معمایی از دفتر هستی است . بنابراین ضرورت دارد که ارتباط همه جانبه با او داشته باشیم .
منابع و ماخذ :
1- روانشناسی نابهنجار و زندگی نوین ، ترجمه : دکتر کیانوش هاسخیان ، انتشارات دانشگاه الزهرا
2- روانشناسی نابهنجار – آسیب شناسی روانی ، تالیف دیدید . ال . زو نهان ، هارتین ای – پی – سلیگن ، ترجمه : یحیی سید محمدی ، ناشر : نشر ارسیاران
3- درمان اختلالات توجه و تمرکز در کودکان بیش فعال ، نوشته ی کیت ای اسپرر ، ترجمه : شهلا رفیعی ، انتشارات فراروان
4- اختلال های رفتاری کودکان ، ریتا ویکس ، سنلون ، الن سی ، ایزرائل ، ترجمه : محمد تقی منشی طوسی
5- اینترنت : salamat . com www.irons